Poulet rôti et ses légumes

Poulet rôti et ses légumes

4.8 184 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 2 c. à café de paprika fumé, moulu
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • 2 c. à café de thym déshydraté
  • 1 c. à café de romarin déshydraté et haché
  • 2 c. à café de sel
  • 2 c. à café de poivre noir moulu
  • 70 g d'huile d'olive
  • 25 g de vinaigre
  • 100 g de vin blanc
  • 1500 - 2000 g de poulet
  • 500 g d'eau
  • 250 g d'échalotes en tranches (1 cm)
  • 250 g de pommes de terre en tranches (3 cm)
  • 250 g de carottes en tranches (3 cm)
  • 250 g de patates douces en tranches (3 cm)
  • 2 c. à café d'herbes de Provence déshydratées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1248.1 mg
Białko 59.8 g
Kalorie 4044.7 kJ / 966.7 kcal
Tłuszcz 55.3 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Węglowodany 57.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...