Bœuf et graines de courge, purée de patate douce

Bœuf et graines de courge, purée de patate douce

4.5 424 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g de gingembre frais
  • 50 g de beurre
  • 600 g de patate douce en gros morceaux
  • 300 g d'eau
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive et 1 filet pour la finition
  • 1 citron vert non traité (jus et zeste)
  • 1 c. à soupe de miel
  • 1 c. à soupe de sauce de soja
  • 500 g de filet de bœuf en fines lamelles
  • sel
  • poivre moulu
  • le zeste d'une orange non traitée
  • 2 c. à soupe de graines de courge
  • quelques feuilles de coriandre fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 31 g
Kalorie 1983 kJ / 474 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...