![Gelée de fruits rouges Gelée de fruits rouges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C6E04AC-E88B-4244-B28C-5805426BCC24/Derivates/9e0d1c2a-90c1-4c0e-a53b-3492dfeaa4b1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1500
g de fruits rouges frais variés, lavés et équeutés
lub 1500 g de fruits rouges surgelés variés, décongelés - 1000 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction du poids de jus de fruits (voir "Conseil(s)")
- 2 sachets d'agar-agar (4 g env.)
- 30 g de jus de citron fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6166 kJ / 1457.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 363.3 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 20.7 g
- Sód
- 17.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture d'abricots
6h
Confiture pêche-myrtille
6h
Confiture de rhubarbe à la vanille
6h
Gelée de groseille
35 Min
Confiture de mirabelles
1 Std. 20 Min
Confiture de fraises
6h
Gelée de pomme à la vanille
6h
Gelée de framboise
6h
Confiture de framboises au romarin
30 Min
Confiture fraise-rhubarbe à la cardamome
24h
Confiture de cerises
6h