![Gâteaux de semoule aux raisins Gâteaux de semoule aux raisins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ee42080f-d585-42d6-b613-433e79a074a1/Derivates/0c5ce75e-971f-43f1-be30-82bc0114179d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
La semoule
- 50 g de raisins secs
- 2 c. à soupe d'eau
- 2 c. à soupe de rhum
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 400 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de semoule de blé dur
- 2 œufs
- ½ c. à café de zeste de citron non traité, râpé
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1678 kJ / 400 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 Std.
Far breton aux pruneaux
1h
Flan pâtissier à la vanille
13 godz. 15 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Gâteau de semoule
2h 45min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Riz au lait crémeux
1h 15 min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 Std. 45 Min
Œufs au lait au caramel
55min
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Œufs au lait et à la vanille
5h