Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g de groseilles rouges, équeutées (env. 1500 g non équeutées)
- 550 - 700 g de sucre en poudre, à ajuster à la quantité de jus obtenu (voir "Conseil(s)")
- le jus d'un citron jaune
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- Wartości odżywcze
- na 370 g
- Kalorie
- 4117.3 kJ / 974.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 211.7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 18.3 g
- Sód
- 12.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de mirabelles
1h 20 min
Confiture de quetsches à la cannelle
6h
Confiture mirabelle-gingembre
1h
Gelée de framboise
6h
Confiture de cerises
6h
Gelée et pâte de coing
24h
Confiture de framboises au romarin
30min
Confiture de cerises
2h 30 min
Confiture fraise-rhubarbe à la cardamome
24h
Confiture de rhubarbe à la vanille
6h
Gelée de fruits rouges
2 Std. 45 Min
Gelée de coing et pâte de fruits
72 godz.