Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de raisins secs
- 130 g de fruits confits entiers
- 7 c. à soupe de rhum
- 145 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 100 g de cerises confites
- 145 g de sucre glace
- 3 œufs
- 200 g de farine T45
- ½ sachet de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 12649 kJ / 3021 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 504 g
- Tłuszcz
- 145 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Far breton aux pruneaux
1h
Baba au rhum
4 Std.
Cake aux abricots et au citron
55min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Cake aux fruits confits
4 Std.
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake aux fruits secs
2h
Cake orange-pavot
1h
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Petits cakes aux fruits secs et citron
45 min