Marchewki w jadalnej ziemi

Marchewki w jadalnej ziemi

4.4 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

Jadalna ziemia
  • masło do natłuszczenia formy
  • jajka
    3
  • cukru
    100 g
  • mąki tortowej
    75 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    45 g
    45 g kakao naturalnego, niesłodzonego, czarnego
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
Marchewki
  • moreli suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
    100 g
  • migdałów, w płatkach
    100 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
    30 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • wody niegazowanej (patrz wskazówka)
    20 g
  • powideł śliwkowych
    1 - 2 łyżki
    1 - 2 łyżki dżemu, dowolnego
  • natka pietruszki, świeża lub natka marchewki, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 268.5 kcal / 1124.1 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 128.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...