
Urządzenia i Akcesoria
Marchewki w jadalnej ziemi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Jadalna ziemia
-
masło do natłuszczenia formy
-
jajka3
-
cukru100 g
-
mąki tortowej75 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego45 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Marchewki
-
moreli suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)100 g
-
migdałów, w płatkach100 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)30 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)1 szczypta
-
wody niegazowanej (patrz wskazówka)20 g
-
powideł śliwkowych1 - 2 łyżki
-
natka pietruszki, świeża lub natka marchewki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268.5 kcal /
1124.1 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
128.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska