
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g owoców leśnych, mieszanych, świeżych
lub 200 g owoców leśnych, mieszanych, mrożonych uprzednio rozmrożonych - 40 g cukru
- 900 g pełnotłustego mleka
- 120 g jogurtu naturalnego
- 30 g mleka w proszku
- 250 g wody
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 131.3 kcal / 550.3 kJ
- Białko
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Sód
- 71.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jogurt waniliowy z biszkoptami i morelami
1 godz. 30 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt z borówkami
13 godz.
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Koktajl mleczny o smaku sernika truskawkowego
40 min