Urządzenia i Akcesoria
Muffinki z whisky i czekoladą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
150 g cukru
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g mleka
-
30 g whisky
-
2 jajka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
¼ łyżeczki soli
-
220 g mąki pszennej
Bita śmietana
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
334 mg
Białko
5 g
Kalorie
1329 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Ciasto z groszkami czekoladowymi i orzechami
1 godz. 30 min
Muffinki pomarańczowo-żurawinowe
40 min
Muffinki kawowe
45 min
Muffinki z likierem jajecznym
45 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Grzaniec gruszkowy
30 min
Trufle kawowe
30 min
Likier jabłkowo-cynamonowy
20 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Babka orzechowa
1 godz.
Brownie z gruszkami
1 godz. 15 min