Muffinki z whisky i czekoladą

Muffinki z whisky i czekoladą

4.6 84 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk

Składniki

  • 150 g cukru
  • 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 120 g masła pokrojonego na kawałki
  • 120 g mleka
  • 30 g whisky
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 220 g mąki pszennej
Bita śmietana
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 317 kcal / 1329 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 334 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...