
Urządzenia i Akcesoria
Muffinki z whisky i czekoladą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
150 g cukru
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g mleka
-
30 g whisky
-
2 jajka
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
¼ łyżeczki soli
-
220 g mąki pszennej
Bita śmietana
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
317 kcal /
1329 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
334 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
45 min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Ciastka francuskie z makiem
1 godz.
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2 godz. 20 min
Biała sangria z cytrusami
2 godz. 15 min
Czekoladowe pralinki z likierem
1 godz. 30 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Caipirinha
10 min
Muffinki kawowe
45 min
Mus czekoladowy z chili
3 godz. 10 min
Tarta z musem czekoladowym
12 godz. 50 min