
Urządzenia i Akcesoria
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
220 g wody letniej
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
400 g mąki pszennej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 łyżeczka soli
Sos beszamelowy
-
20 g masła
-
20 g mąki pszennej
-
200 g mleka
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Pizza bianca
-
100 g cukinii pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
40 g sera parmezan pokrojonego w cienkie płatki (patrz wskazówka)
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
4 plastry szynki długodojrzewającej np. prosciutto lub serrano, porwanej na kawałki
-
pieprz czarny, świeżo mielony (opcjonalnie) ilość do smaku
-
rukola ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
613 kcal /
2564.8 kJ
Białko
22.8 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
87.9 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
1300.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska