
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 1 garlic clove or 20 g brown onion
- 250 g skinless turkey breast or turkey leg meat (boneless), cut into strips (1.5 cm x 3-4 cm) and patted dry with paper towel
- 2 - 3 pinches salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 469.7 kcal / 1965.1 kJ
- Białko
- 62.2 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Sód
- 491.7 mg