Sautéed turkey strips

Sautéed turkey strips

2.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
250 g

Składniki

  • olive oil
    20 g
  • garlic clove or 20 g brown onion
    1
  • skinless turkey breast or turkey leg meat (boneless), cut into strips (1.5 cm x 3-4 cm) and patted dry with paper towel
    250 g
  • salt
    2 - 3 pinches
  • ground black pepper
    2 - 3 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 250 g

Sód 491.7 mg
Białko 62.2 g
Kalorie 1965.1 kJ / 469.7 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...