
Urządzenia i Akcesoria
Mediterranean octopus salad
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
red onion finely sliced¼
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
extra virgin olive oil55 g
-
red wine vinegar35 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
pitted Kalamata olives60 g
-
boiling water400 g
-
baby white potatoes cut into rounds (3 mm)300 g
-
dried bay leaf1
-
whole black peppercorns5
-
octopus tentacles500 g
-
cherry tomatoes halved200 g
-
roasted red capsicums sliced100 g
-
Lebanese cucumber diced1
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
224.6 kcal /
939.6 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
16.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
433 mg