Mediterranean octopus salad

Mediterranean octopus salad

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • red onion finely sliced
    ¼
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    10 sprigs
  • extra virgin olive oil
    55 g
  • red wine vinegar
    35 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • pitted Kalamata olives
    60 g
  • boiling water
    400 g
  • baby white potatoes cut into rounds (3 mm)
    300 g
  • dried bay leaf
    1
  • whole black peppercorns
    5
  • octopus tentacles
    500 g
  • cherry tomatoes halved
    200 g
  • roasted red capsicums sliced
    100 g
  • Lebanese cucumber diced
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 224.6 kcal / 939.6 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 433 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...