Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de poudre d'amande
- 150 g de sirop d'agave
- 1 c. à café d'arôme d'amande amère
- ½ c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 2 blancs d'œufs
- 1 pincées sel
- 20 d'amandes crues
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 152 kJ / 37 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Biscuits croquants à l'avoine
45min
Sablés au sarrasin et à la noisette
1h 30min
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Petits fours aux amandes
30min
Brioches roulées salées
4u. 45min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3 Std.
Biscuits au sucre de coco
55min
Biscuits chocolatés à la farine de châtaigne
30min
Julekake (brioche norvégienne)
2 godz. 50 min
Amaretti
25min
Biscuits croquants à la purée de sésame
30min
Ghoribas marocains
35min