Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de yaourt à la grecque
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- le jus d'1/2 citron jaune
- 50 g de sucre glace
Le jour même
- 200 g de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 637 kJ / 151 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace mangue-Passion
12h
Figues à la cardamome et glace au yaourt (sous-vide)
1ωρ. 5 λεπτ.
Glace à la réglisse
3h 45min
Glace à la pistache
12h
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3h 15min
Yaourt glacé au melon
2 godz.
Glace au yaourt, miel et pignon
12h 15min
Glace à l'italienne à la pêche
10min
Yaourt glacé façon stracciatella
6 Std. 10 Min
Glace aux fruits allégée
5min
Glace chocolat-cannelle
12h
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h