Gâteau au yaourt, sauce aux fraises

Gâteau au yaourt, sauce aux fraises

4.0 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 parts

Składniki

Le gâteau au yaourt
  • 100 g d'huile neutre et un peu pour le moule
  • 1 citron vert non traité zeste et jeux
  • 200 g de sucre roux
  • 250 g de farine de blé
  • 150 g de yaourt à la grecque
  • 2 œufs
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 35 g de canneberges déshydratées (opcjonalnie)
La sauce aux fraises
  • 300 g de fraises coupées en deux
  • 80 g de sucre roux
  • 20 g de jus de citron

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 95.6 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 1166.6 kJ / 277.9 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 39.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...