Gâteau au yaourt, sauce aux fraises

Gâteau au yaourt, sauce aux fraises

4.0 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 parts

Składniki

Le gâteau au yaourt
  • d'huile neutre et un peu pour le moule
    100 g
  • citron vert non traité zeste et jeux
    1
  • de sucre roux
    200 g
  • de farine de blé
    250 g
  • de yaourt à la grecque
    150 g
  • œufs
    2
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de canneberges déshydratées (opcjonalnie)
    35 g
La sauce aux fraises
  • de fraises coupées en deux
    300 g
  • de sucre roux
    80 g
  • de jus de citron
    20 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 277.9 kcal / 1166.6 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 39.8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 95.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...