Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et 1 c. à café pour le moule
- 100 g de yaourt à la grecque
- 80 g de miel liquide
- 60 g d'huile d'olive
- 2 c. à soupe de graines de pavot
- 10 g de levure chimique
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus) et 3 rondelles
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 filet d'huile neutre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Gâteau au yaourt, sauce aux fraises
1小时 15 分钟
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake aux deux citrons
1小时
Cake orange-pavot
1小时
Gâteau à l'orange
1小时
Moelleux aux myrtilles
1 Std. 25 Min
Carrot cake et noix de pécan
2 Std.
Cake aux miel, chocolat et amandes
1 Std. 10 Min
Cake citron-pavot
1 Std. 45 Min
Cake au citron vert
1小时
Quatre-quarts coco-citron vert
1 godz. 5 min
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40min