Spaghettini al sugo con polpettine di lenticchie

Spaghettini al sugo con polpettine di lenticchie

3.8 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipollotto a pezzi (3 cm)
  • 150 g di sedano a pezzi (3 cm)
  • 150 g di carota pelata e a pezzi (3 cm)
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di lenticchie rosse
  • 530 g di acqua
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 2 cucchiaini di sale
  • 4 uova
  • 200 g di pangrattato
  • 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 2 cucchiaini zucchero
  • 50 g di panna da cucina (18% di grassi circa) + q.b.
  • 500 g di spaghettini
  • 60 g di peperone rosso in triangolini (1 cm)
  • 2 - 3 olive nere denocciolate in piccoli pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 566.9 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 1989.4 kJ / 475.5 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 78.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...