Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, halved, to taste
- 20 g white wine vinegar
- 5 g fish sauce
- 30 g sesame oil
- 30 g soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 130 g
- Kalorie
- 1392.8 kJ / 332.9 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 2048.8 mg
Alternatywne przepisy
Char Siu Marinade
10 Min
Teriyaki Marinade
15 Min
Lemon Grass, Ginger and Jalapeño Marinade
5 Min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45 Min
Thai Green Curry Paste
15 Min
Simple Turkey Gravy
25 Min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 Std. 20 Min
Thai-style Fish Baked in Banana Leaves with Mixed Salad
1h
Green Curry Chicken
55 min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13 Std.
Carrot and Swede Mash
20 Min
Keralan Fish Curry
30 min