Prawn and Asparagus Basil Ravioli

Prawn and Asparagus Basil Ravioli

4.7 17 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Basil Pasta Dough
  • fresh basil leaves
    30 g
  • large eggs
    3
  • 00 flour
    330 g
  • olive oil
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    1 tsp
Ravioli Filling
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • bread
    15 g
  • unsalted butter diced
    25 g
  • onions quartered
    120 g
  • asparagus woody ends discarded
    100 g
  • large raw prawns, peeled deveined
    30 g
  • egg yolk
    1
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Assembly
  • 00 flour for dusting
Cooking
  • water for cooking pasta
  • fine sea salt
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 554.6 kcal / 2320.4 kJ
Białko 23.4 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 70.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 1280.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...