Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basil Pasta Dough
- 30 g fresh basil leaves
- 3 large eggs
- 330 g 00 flour
- 1 Tbsp olive oil
- 1 tsp fine sea salt
Ravioli Filling
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 15 g bread
- 25 g unsalted butter, diced
- 120 g onions, quartered
- 100 g asparagus, woody ends discarded
- 30 g large raw prawns, peeled, deveined
- 1 egg yolk
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 00 flour, for dusting
Cooking
- water, for cooking pasta
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2320.4 kJ / 554.6 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1280.4 mg
Alternatywne przepisy
Pad Thai Noodles with Prawns
30 min
Turkish Spiced Lamb Bites
1h 30 min
Raised Game Pie
24 Std.
Duck and Pork Terrine
52h
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 Min
Nordic Chicken and Asparagus Tartlets
1 Std. 35 Min
Porchetta with Orange, Fennel, Chilli and Sage - Porchetta agrumata con finocchio, peperoncino e salvia
10h 55min
Thai Mussels
25 min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Fire and Ice Coleslaw
4h 15min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min