Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basil Pasta Dough
- 30 g fresh basil leaves
- 3 large eggs
- 330 g 00 flour
- 1 Tbsp olive oil
- 1 tsp fine sea salt
Ravioli Filling
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 15 g bread
- 25 g unsalted butter, diced
- 120 g onions, quartered
- 100 g asparagus, woody ends discarded
- 30 g large raw prawns, peeled, deveined
- 1 egg yolk
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 00 flour, for dusting
Cooking
- water, for cooking pasta
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2320.4 kJ / 554.6 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1280.4 mg
Alternatywne przepisy
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
2 godz. 15 min
Beetroot Gravadlax
48 godz. 20 min
Shrimp Yakisoba
35min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Prawn Saganaki
35min
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55 min
Seafood Risotto
40min
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25min