Urządzenia i Akcesoria
Vegetable Samosa Filling
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
600 g
Składniki
-
onions quartered100 g
-
garlic cloves2
-
black mustard seeds1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
1 Tbsp lemon juice, (mango powder)amchoor (mango powder)1 tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
groundnut oil1 Tbsp
-
water200 g
-
potatoes peeled, diced (1 cm)150 g
-
cauliflower (opcjonalnie) cut in pieces (1 cm)80 g
-
red split lentils rinsed80 g
-
frozen green peas70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 600 g
Białko
22.2 g
Kalorie
2268 kJ /
542 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
66.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naan Bread with Onion and Cumin
1 godz. 30 min
Traditional Samosa
1 godz. 30 min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Onion Bhaji
45 min
Samosas
1 godz. 35 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Dhokla
30 min
Chana Masala
45 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min