Urządzenia i Akcesoria
Vegetable Samosa Filling
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
600 g
Składniki
-
onions quartered100 g
-
garlic cloves2
-
black mustard seeds1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
1 Tbsp lemon juice, (mango powder)amchoor (mango powder)1 tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
groundnut oil1 Tbsp
-
water200 g
-
potatoes peeled, diced (1 cm)150 g
-
cauliflower (opcjonalnie) cut in pieces (1 cm)80 g
-
red split lentils rinsed80 g
-
frozen green peas70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 600 g
Białko
22.2 g
Kalorie
2268 kJ /
542 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
66.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut and Coriander Chutney
5 Min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 Min
Chilli paneer
30 Min
Gulab Jamuns
2 Std. 30 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
1 Std. 30 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min
Traditional Samosa
1 Std. 30 Min
Onion Bhaji
45 Min
Chapatis
1 Std. 30 Min
Potato, Pea and Onion Samosa
1 Std. 35 Min
Gulab jamuns
2 Std. 50 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 Std.