Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 30 g coconut oil
- 5 g fresh coriander leaves, plus 1 Tbsp roughly chopped leaves
- 100 g fresh baby sweetcorn, halved lengthways
- 80 g Thai green curry paste (see tips)
- ¾ tsp fine sea salt
-
800
g tinned light coconut milk
lub tinned coconut milk - 100 g mangetout
- 100 g rice vermicelli noodles
- boiling water, for soaking noodles
- 300 g fresh mixed seafood
- 1 fresh red chilli, thinly sliced, for garnishing
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1816 kJ / 435 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Sód
- 1720 mg
Alternatywne przepisy
Barley Nasi Goreng with Prawns
1h
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35min
Tom Yum with Prawns
25 Min
Prawn And Chicken Laksa
40min
Steamed Thai-style fish cakes
45 分钟
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Curry laksa
45 分钟
Green Curry Chicken
55min
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Vietnamese Beef Pho
1h 45min
Pad Thai Noodles with Prawns
30min
Prawn Curry
30min