Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 30 g coconut oil
- 5 g fresh coriander leaves, plus 1 Tbsp roughly chopped leaves
- 100 g fresh baby sweetcorn, halved lengthways
- 80 g Thai green curry paste (see tips)
- ¾ tsp fine sea salt
-
800
g tinned light coconut milk
lub tinned coconut milk - 100 g mangetout
- 100 g rice vermicelli noodles
- boiling water, for soaking noodles
- 300 g fresh mixed seafood
- 1 fresh red chilli, thinly sliced, for garnishing
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1816 kJ / 435 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Sód
- 1720 mg
Alternatywne przepisy
Crab & Prawn Linguine
25 min
Prawn and Miso Noodle Soup
20min
Tom Yum with Prawns
25 min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45 min
Thai Green Curry Paste
15min
Spring Green Broth with Lamb Meatballs
45 min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Thai Burger
35 min
Seafood Korma
40 min
Prawn And Chicken Laksa
40 min
Thai Fishcakes
1h 10 min
Keralan Fish Curry
30 min