Seafood Laksa

Seafood Laksa

3.9 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    4
  • onions quartered
    100 g
  • coconut oil
    30 g
  • fresh coriander leaves plus 1 Tbsp roughly chopped leaves
    5 g
  • fresh baby sweetcorn halved lengthways
    100 g
  • Thai green curry paste (see tips)
    80 g
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • tinned light coconut milk
    800 g
    tinned coconut milk
  • mangetout
    100 g
  • rice vermicelli noodles
    100 g
  • boiling water for soaking noodles
  • fresh mixed seafood
    300 g
  • fresh red chilli thinly sliced, for garnishing
    1
  • fine sea salt to taste
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 435 kcal / 1816 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 34 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 1720 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...