Urządzenia i Akcesoria
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji
Składniki
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
70 g ciastek owsianych w czekoladzie, pokrojonych na kawałki
-
200 g serka kremowego
-
150 g twarogu pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
80 - 90 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki mąki pszennej (10 g)
-
200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9 g
Kalorie
1394 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe miniserniczki
50 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min