Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmezaanse kaas in stukken gesneden (2 cm)
- 100 g sjalotten doormidden gesneden
- 20 g olijfolie
- 30 g whisky
- 200 g room, elk type (van koemelk)
- 20 g bloem
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 3 snuifjes gerookte paprikapoeder
- 350 g coquilles vers, met kuit, ongeveer 12 stuks
- Wartości odżywcze
- na 4 porties
- Kalorie
- 6889.5 kJ / 1646.6 kcal
- Białko
- 101.3 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 113.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 59.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 2646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon (Zabaglione)
15 dk
Scampi cajun citroen pasta
30 dk
Met honing geglazuurde wortelen
30 dk
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 dk
Hollandaisesaus met rode peper en paprika
15 dk
Zeevruchtennat met champagne
Brak ocen
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
3h
Virgin appel cider old fashioned
Brak ocen
Ananascarpaccio met roze sorbet
20 min
Aardappelgratin
Brak ocen
Scandinavische hamburger
4u. 10min
Gougère-soezen met zalmmousse
25h 35 min