Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmezaanse kaas in stukken gesneden (2 cm)
- 100 g sjalotten doormidden gesneden
- 20 g olijfolie
- 30 g whisky
- 200 g room, elk type (van koemelk)
- 20 g bloem
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 3 snuifjes gerookte paprikapoeder
- 350 g coquilles vers, met kuit, ongeveer 12 stuks
- Wartości odżywcze
- na 4 porties
- Kalorie
- 6889.5 kJ / 1646.6 kcal
- Białko
- 101.3 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 113.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 59.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 2646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1 godz.
Zeevruchtennat met champagne
Brak ocen
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
3h
Wintergroente en rundvlees cholent
4h 30 min
Mexicaanse tostadas met gehakt
1h 10 min
Zeevruchtenstoofpot
1h 5min
Gegrilde kaas met champignons
Brak ocen
Zoetzure varkensribbetjes
40 min
Gougère-soezen met zalmmousse
25h 35 min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1 godz.
Kabeljauw in tomatensaus
30 min