Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi

4.3 89 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Sos malinowy
  • malin, świeżych
    200 g
    200 g malin, mrożonych
  • cukru
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
Pavlova
  • cukru
    350 g
  • białek (ok. 250 g)
    8
  • winianu potasu (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • octu, białego
    1 łyżeczka
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • skrobi kukurydzianej
    2 płaskie łyżki
    2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
Krem malinowy
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    600 g
  • malin, świeżych
    20 g
    20 g malin, mrożonych
  • owoców jagodowych, świeżych do dekoracji
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 345 kcal / 1451 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 90.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...