Urządzenia i Akcesoria
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Sos malinowy
-
malin, świeżych200 g
-
cukru100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Pavlova
-
cukru350 g
-
białek (ok. 250 g)8
-
winianu potasu (opcjonalnie)1 szczypta
-
octu, białego1 łyżeczka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
skrobi kukurydzianej2 płaskie łyżki
Krem malinowy
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki600 g
-
malin, świeżych20 g
-
owoców jagodowych, świeżych do dekoracji500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
345 kcal /
1451 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Sód
90.4 mg