
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos malinowy
-
200
g malin, świeżych
lub 200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 100 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Pavlova
- 330 g cukru
- 250 g białek (z ok. 8 jajek), w temp. pokojowej
- 1 szczypta winianu potasu (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka octu, białego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
2
płaskie łyżki skrobi kukurydzianej
lub 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
Krem malinowy
- 600 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
-
20
g malin, świeżych
lub 20 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych - 500 g owoców jagodowych, świeżych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rogale à la marcińskie
10 godz.
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 godz.
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
5 godz. 10 min
Świąteczny wieniec bezowy
3 godz. 30 min
Tarta tatin
2 godz.
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Tort bezowy z orzechami i daktylami
8 godz.
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3 godz.
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
8 godz.