Urządzenia i Akcesoria
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Sos malinowy
-
200 g malin, mrożonych200 g malin, świeżych
-
100 g cukru
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Pavlova
-
350 g cukru
-
8 białek (ok. 250 g)
-
1 szczypta winianu potasu (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka octu, białego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej2 płaskie łyżki skrobi kukurydzianej
Krem malinowy
-
600 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
20 g malin, mrożonych20 g malin, świeżych
-
500 g owoców jagodowych, świeżych do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
90.4 mg
Białko
4 g
Kalorie
1451 kJ /
345 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Tort tropikalny z bezikami
5 godz.
Świąteczny wieniec bezowy
3 godz. 30 min