Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos malinowy
-
200
g malin, świeżych
lub 200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 100 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Pavlova
- 8 białek (ok. 250 g)
- 350 g cukru
- 1 szczypta winianu potasu (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka octu, białego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
2
płaskie łyżki skrobi kukurydzianej
lub 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
Krem malinowy
- 600 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
-
20
g malin, świeżych
lub 20 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych - 500 g owoców jagodowych, świeżych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
1 godz. 30 min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Walentynkowa Pavlova
5 Std.
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8h 45min
Pavlova z truskawkami
8h 45min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 Std. 40 Min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM5)
1hod. 50min
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 Std. 30 Min