Urządzenia i Akcesoria
Puszyste ciasto pomarańczowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Ciasto pomarańczowe
-
pomarańcza (ok. 200 g), ekologiczna1
-
jajka4
-
cukru40 g
-
soli¼ łyżeczki
-
mąki pszennej30 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
oleju25 g
Krem pomarańczowy (orange curd)
-
jajko1
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
cukru40 g
Serwowanie
-
cukru pudru (opcjonalnie)1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
186.5 kcal /
780.4 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
18.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
161.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6)
1 godz. 50 min
Klasyczne brownie
50 min
Krem sułtański
2 godz. 15 min
Korzenne ciasteczka z melasą
40 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Ciasto pomarańczowe
45 min