
Urządzenia i Akcesoria
Czekośliwka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
5 słoików
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
2000 g śliwek, dojrzałych bez pestek, przekrojonych na pół
-
200 - 300 g cukru
-
2 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 - 3 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
650 kcal /
2721.4 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
123.8 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
11 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Frużelina z mrożonych wiśni
30 min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Ketchup z cukinii
1 godz.
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min