Tarta tatin

Tarta tatin

4.4 112 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcje

Składniki

Ciasto
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    75 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • zimnej wody
    50 g
  • soli
    1 szczypta
Karmel
  • cukru
    150 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    70 g
  • wody
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • jabłek np. Golden Delicious, Reneta, Braeburn lub Boskoop
    6 - 8
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    1 łyżka
  • mąka pszenna do oprószenia blatu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 364 kcal / 1522 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 28 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...