Tarta tatin
TM6

Tarta tatin

4.4 (112 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 75 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g zimnej wody
  • 1 szczypta soli

Karmel

  • 150 g cukru
  • 70 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 6 - 8 jabłek, np. Golden Delicious, Reneta, Braeburn lub Boskoop
  • 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
  • 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1522 kJ / 364 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
3 g
Sód
28 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy