Urządzenia i Akcesoria
Tarta tatin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcje
Składniki
Ciasto
-
75 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g mąki pszennej
-
50 g zimnej wody
-
1 szczypta soli
Karmel
-
150 g cukru
-
70 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
6 - 8 jabłek np. Golden Delicious, Reneta, Braeburn lub Boskoop
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
28 mg
Białko
3 g
Kalorie
1522 kJ /
364 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1h 20min
Czereśniowa galette
1h 25min
Brioszka „korona” z likierem
5h
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1h 15min
Galette z borówkami
1h 25min
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Focaccia z cebulą
2h 20min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2h
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1h 55min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3h 20min