
Urządzenia i Akcesoria
Tarta tatin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcje
Składniki
Ciasto
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy75 g
-
mąki pszennej150 g
-
zimnej wody50 g
-
soli1 szczypta
Karmel
-
cukru150 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki70 g
-
wody30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
jabłek np. Golden Delicious, Reneta, Braeburn lub Boskoop6 - 8
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego1 łyżka
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364 kcal /
1522 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
28 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska