Grasica cielęca z cebulą dymką

Grasica cielęca z cebulą dymką

3.1 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji

Składniki

  • grasicy cielęcej
    1000 g
  • octu
    250 g
  • zimnej wody plus dodatkowa ilość do schłodzenia grasicy
    750 g
  • wody
    600 g
  • kostki lodu do schłodzenia grasicy
  • cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
    300 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    1 - 2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • białego wina
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • papryka słodka, mielona do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 545 kcal / 2280 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...