
Urządzenia i Akcesoria
Grasica cielęca z cebulą dymką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji
Składniki
-
grasicy cielęcej1000 g
-
octu250 g
-
zimnej wody plus dodatkowa ilość do schłodzenia grasicy750 g
-
wody600 g
-
kostki lodu do schłodzenia grasicy
-
cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki300 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
białego wina100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
papryka słodka, mielona do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
545 kcal /
2280 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska