Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g wody, plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
- 5 g chlorku wapnia, w proszku (patrz wskazówka)
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- 1 opakowanie mezofilnej kultury starterowej (dozowanie zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi na opakowaniu, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5623.3 kJ / 1338.9 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Twarożek orzechowy z miodem
10 Min
Meksykański twarożek wiejski
1 Std. 20 Min
Twarożek kanapkowy
5 Min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 Min
Twaróg śmietankowy
3 Std.
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 Min
Masło ziołowe
15 Min
Pasta z makreli wędzonej
20 Min
Pasta jajeczna
5 Min
Wiosenny twarożek
5 Min
Masło czosnkowe z serkiem
10 Min