Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dżemu malinowego
- 90 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 70 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 jajka
- 90 g mąki pszennej
- 20 g mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lody stracciatella
8ωρ. 15 λεπτ.
Kolorowe lody na patyku
5 Std. 30 Min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35min
Suflet lodowy z malinami
2h 40min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3h 20 min
Sernik walentynkowy z borówkami
4 Std. 30 Min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4h 20min
Fondue malinowe z biszkoptami
25min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Bita śmietana
10 min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1h 50min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 Std. 30 Min