Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dżemu malinowego
- 90 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 70 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 jajka
- 90 g mąki pszennej
- 20 g mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowy sernik japoński
3 Std. 30 Min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 Std. 10 Min
Słodka focaccia z jabłkami
1 Std. 45 Min
Financiery orzechowe z malinami
1 Std. 20 Min
Naleśniki w paski
1h 15 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 Std.
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 Std. 30 Min
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 Std.
Tartaletki z truskawkami
1 Std. 20 Min
Chłodnik wiśniowy
1 Std. 20 Min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min