Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dżemu malinowego
- 90 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 70 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 jajka
- 90 g mąki pszennej
- 20 g mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szarlotka w kokilkach
1 Std.
Zefir truskawkowy z bezami
15 Min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 Std.
Banany smażone w cieście
40 Min
Czekoladowe słoiczki
40 Min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 Std.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 Std. 15 Min
Ciastka z czerwoną porzeczką
30min
Drożdżówki Gibassier
2h 10min
Timbale cytrynowe z polewą malinową
2h 15min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 Std.
Słodka focaccia z jabłkami
1 Std. 45 Min