Sopa de espargos com hambúrgueres de frango e legumes a vapor

Sopa de espargos com hambúrgueres de frango e legumes a vapor

4.1 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 doses

Składniki

  • batata cortada em cubos (1-2 cm aprox.)
    325 g
  • cebola
    50 g
  • peito de frango cortado em pedaços (2-3 cm aprox.)
    500 g
  • colorau
    ½ c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • alho em pó
    1 pitada de
  • chalota
    1
  • espargos cortados em pedaços
    500 g
  • água
    600 g
  • caldo de galinha caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de galinha
  • pimenta
    1 pitada de
  • cenoura cortada em palitos
    150 g
  • espinafres descongelados
    150 g
  • azeite mais 2 c. de sopa p/ fritar
    30 g
  • aneto só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
    3 pés de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 408.8 kcal / 1710 kJ
Białko 32.5 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Sód 1022.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...