Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bulgur mixture
- 150 g red onion, cut into halves and finely sliced
- 1000 g water, plus extra to soak
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp harissa paste
- 2 pieces orange zest, no white pith
- 70 g olive oil
- 1 - 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g bulgur
- 1 orange, peeled and cut into quarters
- 20 g balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp caster sugar
Salad
- olive oil spray, to fry
- 180 g haloumi, cut into slices (1 cm)
- 2 baby eggplants, cut into halves lengthways, flesh scored
- 80 g shelled pistachios
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 1 pomegranate, arils only (see Tips)
- 60 g fresh baby spinach
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2742.4 kJ / 653 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1571.1 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Moroccan harira soup with chicken
55 min
Shakshuka
50 min
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Lentil moussaka
3h 30 min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 min
One whole cauliflower
45min
Mango salmon bowl
40 min
Bulghur and lentil soup
1h
Satay Tofu Kebabs
1 Std. 5 Min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h