Beetroot potato patties with yoghurt dip

Beetroot potato patties with yoghurt dip

4.3 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pieces

Składniki

  • garlic clove
    1
  • Cheddar cheese cut in pieces
    40 g
  • water
    1600 g
  • waxy potatoes fitting through hole in mixing bowl lid
    300 g
  • beetroot fitting through hole in mixing bowl lid
    350 g
  • olive oil
    5 tbsp
  • egg yolk
    1
  • salt
    ¼ tsp
  • ground pepper
    3 pinches
  • breadcrumbs plus extra for coating
    90 - 130 g
Yoghurt dip
  • yoghurt
    150 g
  • olive oil
    1 tbsp
  • lime zest
    1 tsp
  • salt
    2 pinches
  • ground pepper
    2 pinches
  • fresh parsley chopped, for garnishing
    ½ bunch

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 147.4 kcal / 616.5 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 186.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...