Greek Broccoli with Rocket Salad Pesto and Roasted Lemon

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

Rocket pesto
  • Parmesan cheese cut in pieces
    60 g
  • lemon zest only, white pith removed
    1
  • pine nuts
    30 g
  • garlic cloves
    2
  • rocket leaves
    85 g
  • extra virgin olive oil
    75 g
  • lemon juice
    15 g
  • salt
    ¼ tsp
Broccoli
  • extra virgin olive oil to grease
    1 tbsp
  • broccoli florets
    560 g
  • red onions thinly sliced
    220 g
  • cherry tomatoes cut in halves
    220 g
  • feta cheese crumbled
    150 g
  • lemons cut in halves
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 525 mg
Białko 11 g
Kalorie 1322 kJ / 316 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...