Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bulgur mixture
- 150 g red onion, cut into halves and finely sliced
- 350 g water, plus extra to soak
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp harissa paste
- 2 pieces orange zest, no white pith
- 70 g olive oil
- 200 g bulgur
- 1 - 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 orange, peeled and cut into quarters
- 20 g balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp caster sugar
Salad
- olive oil spray, to fry
- 2 baby eggplants, cut into halves lengthways, flesh scored
- 180 g haloumi, cut into slices (1 cm)
- 80 g shelled pistachios
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 1 pomegranate, arils only (see Tips)
- 60 g fresh baby spinach
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2742.4 kJ / 653 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1571.1 mg
Alternatywne przepisy
Mexican Quinoa Salad
30 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Chickpea shawarma salad bowl
40 Min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 Min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 Min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
One whole cauliflower
45 Min
Raspberry crumble bars
40 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 Std.
Black Bean and Avocado Wrap
15 Min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min