Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1 cucchiaio di burro, non salato, per imburrare
- 150 g di farina semibianca
- 75 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 150 g di formaggio Appenzeller, a pezzi (2 cm)
- ¼ mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 5 g), le foglioline lavate e asciugate
- 600 g di asparagi verdi
- 200 g di fiocchi di latte (formaggio fresco) al naturale
- 3 uova
- ¾ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 2 cucchiai di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1654 kJ / 397 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Polenta ticinese
45 Min
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30 Min
Crostata al rabarbaro
55min
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 Min
Torta di mele
1 Std. 30 Min
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 Min
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
2h 40min
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40 Min
Torta salata di spinaci
55min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 Std.
Riso casimiro
45 Min
Purea di patate
45 Min