Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno, a pezzi
- 500 g di carote, pelate, a pezzi
- 200 g di patate a pasta farinosa, pelate, a pezzi
- 30 g di burro
- 800 g di acqua
- 1 ½ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
- 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
- 12 foglie di menta, fresche, tagliate finemente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 658 kJ / 159 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Zuppa di zucca
35min
Polenta ticinese
45 min
Vellutata di finocchio e carote
40 min
Pollo con asparagi e riso
45 min
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
45 min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35min
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15min
Zuppa di barbabietole
45 min
Crema di zucchine
30 min
Zuppa di zucca
35min
Salsa al curry
10min