Fraisier sponge

Fraisier sponge

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 godz.
8 portions

Składniki

Sponge
  • butter to grease
  • eggs separated, at room temperature
    6
  • caster sugar
    115 g
  • plain flour
    70 g
  • vegetable oil
    50 g
Vanilla diplomat mousse
  • titanium strength gelatine leaves
    10 g
  • cold water to soak
  • milk
    330 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • caster sugar
    60 g
  • cornflour
    25 g
  • egg yolks (approx. 65 g)
    4
  • thickened cream
    300 g
Assembly
  • fresh strawberries whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
    10 - 12
  • fresh strawberries hulled and sliced to layer
    160 g
  • icing sugar to dust
  • edible flowers to decorate

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 100 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 1927.3 kJ / 458.9 kcal
Tłuszcz 29.7 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Węglowodany 38.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...