Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- 6 eggs, separated, at room temperature
- 115 g caster sugar
- 70 g plain flour
- 50 g vegetable oil
Vanilla diplomat mousse
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 330 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g caster sugar
- 25 g cornflour
- 4 egg yolks (approx. 65 g)
- 300 g thickened cream
Assembly
- 10 - 12 fresh strawberries, whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
- 160 g fresh strawberries, hulled and sliced to layer
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1927.3 kJ / 458.9 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 100 mg
Alternatywne przepisy
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
3h 10min
Tiramisu
5h 20min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30h
Crêpes
1h 15min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26 Std. 35 Min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Cheese soufflés
30 min
Sernik rosa slice
3h 15min
Crema catalana
40 min
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min