Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fondant
- 115 g marshmallow, mini
- 1 lime, zest only, no white pith, plus 1 tbsp juice
- 225 g icing sugar, plus extra to dust
- salt, to taste
- food colouring (any kind), desired colour
- 995 g water
Brittle
- 30 g butter, unsalted, cold, in 1 cube (approx. 2.5 cm x 2.5 cm x 2.5 cm)
- 255 g brown sugar
- 1065 g water, divided
- 1 tsp lemon juice
Cookie Dough
- 115 g butter, unsalted, in pieces
- 115 g icing sugar, plus extra to dust
- 270 g all purpose white flour
- ¼ tsp sea salt
- ½ tsp almond extract, natural
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 1 egg, large
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 356 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Shortbread Cookies
1h 45min
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
7h 5min
Sugar Cookies with Lemon Curd
2h 30 min
Mushroom and Chocolate Muffins
1h
Biscoff Oatmeal Cookies (Metric)
30min
Spiced Polish Christmas cake
99h 30min
Caramel toffees
2h
Plum slice
1h 30min
Sugar Cookie Pastry
1h 50 min
Peanut Butter and Jam Thumbprint Cookies
1h
Strawberry Cheesecake Cupcakes
1h 20 min
Gluten-free Raspberry Cream Roulade
25 Std. 40 Min