Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 120 g unsalted butter
- 2 eggs
- 120 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean extract
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 30 g milk
- 10 g oil
- 120 g plain flour or gluten free flour
- 1 ½ tsp baking powder or gluten free baking powder
- 1 pinch sea salt
- 180 g white chocolate, broken into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 573.5 kJ / 137.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 41.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Traditional French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Apricot liqueur
30min
Sgroppino
5 min
Chocolate and strawberry domes
51 Std.
Hojicha Canelé
1h 20 min
Crème pâtissière
15min
Spooky shortbread fingers
1h 50 min
Beetroot and horseradish relish
Brak ocen
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Lemon and elderflower ombre cake
5h 30min
English muffins
3 Std. 10 Min