Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eieren
- 2 eieren, medium (53-63 g), koud
- water, te vullen tot 1L
Taart
- 125 g boter, koud, in stukken
- 250 g bloem
- 1 ei, medium (53-63 g)
- 2 el water
- 1 tl zout
Garnering
- 350 g tonijn, uit blik, uitgelekt
- 2 el witte wijnazijn
- 30 g vers geperst citroensap
- 1 eierdooier
- 3 stukken ansjovisfilet, in olie, uitgelekt
- 10 g olijfolie
- 10 g honing
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 ½ tl zout
- 30 g rucola
- 100 g kerstomaten
- 20 g kappertjes op azijn, uitgelekt
- 50 g rode uien, in ringen (1 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1332 kJ / 318.4 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 337.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaat en basilicum kip quiche
1 Std.
Lasagne bolognese met verse pasta
35 Min
Ananas-kokos crème brûlée zonder toegevoegde suikers
Brak ocen
MENU - Zoete aardappel risotto, kaneelpudding met chocoladesaus
Brak ocen
Soep met zeeduivel en garnalen
1 Std.
Lang rijzende pizza
Brak ocen
Peren in rode wijn
5h
Volkoren hamburgerbroodjes
2j 50 menit
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1 Std.
Fruitige saladedressing
5 min
Taart van appelcrumble en meringue
2h
Appels met cidersabayon
Brak ocen