Hartige taart met tonijn, eieren en kappertjes

Hartige taart met tonijn, eieren en kappertjes

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 stuks

Składniki

Eieren
  • eieren, medium (53-63 g) koud
    2
  • water te vullen tot 1L
Taart
  • boter koud, in stukken
    125 g
  • bloem
    250 g
  • ei, medium (53-63 g)
    1
  • water
    2 el
  • zout
    1 tl
Garnering
  • tonijn, uit blik uitgelekt
    350 g
  • witte wijnazijn
    2 el
  • vers geperst citroensap
    30 g
  • eierdooier
    1
  • ansjovisfilet, in olie uitgelekt
    3 stukken
  • olijfolie
    10 g
  • honing
    10 g
  • gemalen zwarte peper
    1 tl
  • zout
    1 ½ tl
  • rucola
    30 g
  • kerstomaten
    100 g
  • kappertjes op azijn uitgelekt
    20 g
  • rode uien in ringen (1 mm)
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 337.6 mg
Białko 15 g
Kalorie 1332 kJ / 318.4 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 26.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...