Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten
TM6

Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)

Deeg

  • 2 takjes verse rozemarijn, enkel de bladeren
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 130 g water
  • 100 g melk
  • 1 tl suiker
  • 25 g verse gist, verkruimeld
  • 500 g bloem
  • 40 g olijfolie
  • 1 ½ tl zout

Eieren

  • 6 eieren, medium (53-63 g), koud
  • water, te vullen tot 1L

Opbouw

  • 1 el olijfolie, om in te vetten
  • 2 el paneermeel, om te bestrooien
  • 50 g pesto rosso

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1146 kJ / 273.9 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
36.3 g
Tłuszcz
9.7 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
2.3 g
Sód
235.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy