Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets

Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
30 sneetjes

Składniki

Volkoren Paasbrood
  • verse dille (ong. 20 g), enkel de bladeren
    1 bos
  • rode uien gehalveerd, en iets meer in ringen gesneden als garnering
    100 g
  • melk
    300 g
  • honing
    15 g
  • verse gist verkruimeld
    20 g
  • volkoren tarwebloem
    560 g
  • ei, medium (53-63 g)
    1
  • boter in stukken
    50 g
  • zout
    2 tl
Eieren
  • eieren, medium (53-63 g) koud
    4
  • water te vullen tot 1L
Opbouw
  • eierdooier geklopt, om te kleuren
    1
  • groene slabladeren gemengd
    100 g
  • gerookte forelfilet
    150 g
  • vers geperst citroensap
    30 g
  • vers gemalen zwarte peper

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sneetje

Sód 120.7 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 444.3 kJ / 106.2 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 15.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...