Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Volkoren Paasbrood
- 1 bos verse dille (ong. 20 g), enkel de bladeren
- 100 g rode uien, gehalveerd, en iets meer in ringen gesneden als garnering
- 300 g melk
- 15 g honing
- 20 g verse gist, verkruimeld
- 560 g volkoren tarwebloem
- 1 ei, medium (53-63 g)
- 50 g boter, in stukken
- 2 tl zout
Eieren
- 4 eieren, medium (53-63 g), koud
- water, te vullen tot 1L
Opbouw
- 1 eierdooier, geklopt, om te kleuren
- 100 g groene slabladeren, gemengd
- 150 g gerookte forelfilet
- 30 g vers geperst citroensap
- vers gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 444.3 kJ / 106.2 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 120.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
45 Min
Lactosevrije luikse wafels
Brak ocen
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Brak ocen
Pittige udon noedles met tempé (Matthew Kenney)
Brak ocen
Parelgerst- en champignonsoep
Brak ocen
Curry-wortelbrood
1 godz. 5 min
Vegan feta in olie met kruiden
Brak ocen
Rosbiefrolletjes met mozzarella en tomatenvulling
2 godz. 30 min
Vijfzadenbrood
1h 50 min
Gebakken aardappelpuree monsters
Brak ocen
Groen gekleurde eieren
Brak ocen
Boterhammen met spinazie pesto
1h 55min