Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 115 g wortelen geschild en in stukken (ongeveer 1 stuk)
- 110 g ui in stukken
- 1 knoflookteentje, gepeld
- 80 g selder in stukken
- 140 g prei in stukken
- 200 g parelgerst
- 1200 g water
- 150 g verse bruine paddenstoelen, in plakjes
- 60 g gedroogde shiitakes, vooraf bevochtigd en gesneden
- 1 tl groentebouillonpasta
- 1 tl fijn zout of naar smaak
- 1 tl gemalen zwarte peper of naar smaak
- boerenbrood
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 916 kJ / 218 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 566 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pitabrood
2 godz.
Maïsbrood en cheddar muffins
Keine Bewertungen
Glutenvrije gevulde pepers
Keine Bewertungen
Pastasalade met kip
1 godz. 15 min
Kip met pompoen-massaman curry en kokossoep
Keine Bewertungen
Pizza met pistache pesto, stracciatella kaas en mortadella
Keine Bewertungen
Graubünden gerstsoep
Keine Bewertungen
Butternut en gembersoep
35 min
Rassolnik (gepekelde augurken soep)
1h 20 min
Hazelnootijs
Keine Bewertungen
Mexicaanse limoensoep
40 min
Kleverige toffeepuddings
Keine Bewertungen