Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le chou farci
- 800 g d'eau
- 1 crabe entier frais, type tourteau (600 g env.)
- 4 feuilles de chou frisé
- 100 g d'oignon rouge, coupé en deux
- 10 g de cerfeuil frais
- 180 g de noix de saint-jacques
- 1 blanc d'œuf
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 4 pincées de sel
- 4 pincées de poivre moulu
La bisque
- 20 g d'oignon
- 20 g de carotte
- 1 gousse d'ail
- 15 g de céleri branche
- 10 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 25 g de cognac
-
200
g de fond de volaille
lub 200 g d'eau et 1 cube de bouillon de volaille - 120 g de crème liquide entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625.5 kJ / 390.5 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1395.8 g
- Sód
- 16.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de panais, petits pois et moules
55 min
Gâteau vapeur aux épinards
35 min
Asperge et saumon sauce hollandaise
35 min
Chouettes au fromage
Brak ocen
Pisco sour
10min
Poulet sauce mole verde
1h
Soupe au chou
50 min
Moules aux cocos de Paimpol
2h 30min
Calamar à la piperade
35 min
Fumet de poisson
2 godz. 10 min
Seiche sauce au vin rouge
1h 5min
Sauce armoricaine
1h