Linguine aux crevettes

Linguine aux crevettes

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1500 g
  • d'huile d'olive et 1 filet pour les pâtes
    3 c. à soupe
  • de gros sel
    1 pincée
  • citron jaune non traité
    1
  • de pâtes sèches type linguine
    200 g
  • de crevettes cuites, décortiquées
    400 g
  • de whisky
    20 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • gousses d'ail
    2
  • de tomates cerise coupées en deux
    150 g
  • de paprika fort en poudre à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre sauvage type Voatsiperifery, à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de persil plat frais ciselés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 596 kcal / 2491 kJ
Białko 27.3 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie