Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
La garniture et le nappage au chocolat noir
- 300 g de marmelade d'oranges
- 30 g d'eau
- 1 c. à café d'agar-agar
- 240 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 666.4 kJ / 158.4 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 Std. 40 Min
Biscuits fourrés type Oréo®
1 Std. 15 Min
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Biscuits à la confiture
1h
Sablés choco-coco
45 min
Gianduja maison
4h 25min
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1h 30min
Napolitain
73h 40 min
Guimauves à la fraise
3 Std. 35 Min
Barres choco-coco
1h
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min