![Biscuits fourrés à l'orange Biscuits fourrés à l'orange](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33B1B68B-4B8F-41B1-B944-EC09E80AF4A4/Derivates/7419F809-2F32-453D-8B46-3C486A77ADFF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
La garniture et le nappage au chocolat noir
- 300 g de marmelade d'oranges
- 30 g d'eau
- 1 c. à café d'agar-agar
- 240 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 666.4 kJ / 158.4 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Brownie cacahuètes-caramel façon Snickers®
1h 45 min
Biscuits au café
1h
Gaufres-cookies aux noisettes
20min
Barres choco-coco
1h
Biscuits fourrés type Oréo®
1h 15min
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Speculoos maison
4 godz. 30 min
Sablés viennois au chocolat
50min
Barres chocolat-caramel
1h 30min
Sablés choco-coco
45min