Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse à la banane
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de bananes, coupées en morceaux
- 75 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
Les coques en chocolat blanc
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 50 g de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 641.8 kJ / 153.5 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15h
Entremets aux deux chocolats
35 Min
Bûche glacée
8h
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Mini-bavarois chocolat et framboise
4h 15 min
Croustillant chocolat-framboise
16h
Bûche glacée menthe-chocolat
17 godz.
Patience aux fruits d'été
13 Std.
Mini éclairs aux fraises Tagada
24h
Bûche glacée multifruits
3 Std. 30 Min
Verano
12h 45min
Entremets aux 2 chocolats
2 godz. 15 min