Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel au beurre salé (la veille)
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
La crème anglaise au caramel beurre salé (la veille)
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de lait entier
- 5 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 9280 kJ / 2220 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 214 g
- Tłuszcz
- 140 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet chocolat
12h
Glace chocolat-cannelle
12h
Glace à la vanille
12h
Crème glacée aux cookies et chocolat blanc
5 Std. 45 Min
Glace au chocolat
12h
Glace au café
12h
Glace stracciatella
12h
Glace rhum raisins
12h
Glace à la pistache
12h
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36 godz.
Glace menthe-chocolat
12h
Glace au caramel au beurre salé
14h