Glace caramel au beurre salé

Glace caramel au beurre salé

4.7 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
700 g

Składniki

Le caramel au beurre salé (la veille)
  • 200 g de sucre en poudre
  • 100 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
La crème anglaise au caramel beurre salé (la veille)
  • 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
  • 300 g de lait entier
  • 5 jaunes d'œufs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 121 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 1252.6 kJ / 299.4 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...