Glace caramel au beurre salé

Glace caramel au beurre salé

4.6 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
700 g

Składniki

Le caramel au beurre salé (la veille)
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    100 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    50 g
La crème anglaise au caramel beurre salé (la veille)
  • gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
    1
  • de lait entier
    300 g
  • jaunes d'œufs
    5

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 299.4 kcal / 1252.6 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 121 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...