Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes émondées
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 150 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g d'amandes en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 185 kJ / 45 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petites lunes à la vanille
40min
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Schwowebraedele
1 Std. 10 Min
Bredele à la cannelle
1 Std.
Spritzbredele
25 Min
Kougelhopf
2h 55min
Streusel
2h
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Manneles
1 Std. 30 Min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Kringle (Estonie)
2h 40min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min